Cautare:
 

Uleiuri antirid
Galerie Foto
Forum
E-mail
Medgidia Azi


E-mail @ eMedgidia.ro
Nume utilizator:

Parola :

Vreau si eu | Am uitat parola

Meniu

Pagina: Turism

   Geamia "Abdul Medgid"

    Construita in anul 1860, mai staruie si astazi ca monument istoric si de arhitectura. A fost ridicata in cinstea sultanului Abdul Medgid ce a domnit intre anii 1839-1861. Acesta a dovedit prin faptele sale ca este mult mai deschis decit predecesorii sai la progres si democratie. El instituie decoratia “Megidie “ cu care compenseaza mai multe personalitati romanesti dintre care si pictorul Theodor Aman. Cladirea a fost executata si intretinuta de Guvernul Otoman si inca de la infiintare era deservita de un imam, un hatip, un muezin.
    Constructia respecta forma traditionala a asezamintelor de cult musulmane, decorata la interior cu ornamente orientale si inscriptii in limba araba.

Monumentul Eroilor Sarbi     In anul 1926 la Medgidia s-a comemorat eroismul Diviziei sarbe ce a luptat in Dobrogea in Primul Razboi Mondial si inaugurat un monument care are menirea sa preamareasca pentru generatiile viitoare, unul dintre cele mai tragice si glorioase acte din acel razboi. Cu aceasta ocazie s-a pregatit o solemnitate de proportii la care au participat oficialitati romane si iugoslave si au fost depuse coroane de flori din partea familiilor regale iugoslave si romane. De atunci, numeroase personalitati iugoslave, membrii ai asociatiilor de prietenie romano-sarbe, ai Consulatului Iugoslav, au vizitat monumentul. In septembrie 2001, premierul iugoslav Dragisa Pesice, vizitand Romania s-a oprit la Medgidia si a depus coroane de flori la monumentul sarbesc.
Postat de Webmaster, Thursday 01.01.1970

« Inapoi
Link-uri
Loc pentru reclame.
Fiecare firma sau organizatie din Medgidia este invitata sa isi afiseze link-ul catre pagina web in aceasta sectiune, trimitand un e-mail la cu link-ul si un banner de dimenisune 90 x 45 pixeli sorin@emedgidia.ro

Link-uri
PSD Medgidia


Site-ul are Site Meter accesari
IP: 18.117.186.92
Browser: claudebot
Ultimul update: 6 May 2004
Referrer:
© 2002 - 2004 Un produs Primaria municipiului Medgidia