Cautare:
 

Invatamant
Galerie Foto
Forum
E-mail
Medgidia Azi


E-mail @ eMedgidia.ro
Nume utilizator:

Parola :

Vreau si eu | Am uitat parola

Meniu

Pagina: Turism

   Muzeul de Arta “LUCIAN GRIGORESCU”
    A fost inaugurat in anul 1964 cu lucrari din creatia plastica romaneasca contemporana: pictura, sculptura, grafica, semnate de Lucian Grigorescu, Marius Bunescu, Ion Jalea si altii.
    In anul 1971 a fost reorganizat si structurat pe un motiv de inspiratie major in arta romaneasca - peisagistica dobrogeana, de un colectiv alcatuit din cei mai valorosi artisti plastici Ion Jalea, Spiru Chintila, Ion Pacea, Ion Bitan.
[:: Cititi restul ::]   |   Postat de Webmaster, Thursday 01.01.1970

   Geamia "Abdul Medgid"
    Construita in anul 1860, mai staruie si astazi ca monument istoric si de arhitectura. A fost ridicata in cinstea sultanului Abdul Medgid ce a domnit intre anii 1839-1861. Acesta a dovedit prin faptele sale ca este mult mai deschis decit predecesorii sai la progres si democratie. El instituie decoratia “Megidie “ cu care compenseaza mai multe personalitati romanesti dintre care si pictorul Theodor Aman. Cladirea a fost executata si intretinuta de Guvernul Otoman si inca de la infiintare era deservita de un imam, un hatip, un muezin.
[:: Cititi restul ::]   |   Postat de Webmaster, Thursday 01.01.1970

   EXPOZITIA DE CERAMICA
     In anul 1971, Uniunea artistilor plastici din Romania i-a initiativa de concepere a unui program general de integrare a artei in viata sociala. Lucrarile expuse constituie structuri ceramice decorative ce par a fi crescute in mijlocul vegetatiei parcului, creand un ansamblu muzeal in aer liber unic in Europa. Obiectele au capacitatea de a comunica intr-un anumit grad prin limbajul simbolurilor.
[:: Cititi restul ::]   |   Postat de Webmaster, Thursday 01.01.1970

Link-uri
Loc pentru reclame.
Fiecare firma sau organizatie din Medgidia este invitata sa isi afiseze link-ul catre pagina web in aceasta sectiune, trimitand un e-mail la cu link-ul si un banner de dimenisune 90 x 45 pixeli sorin@emedgidia.ro

Link-uri


Site-ul are Site Meter accesari
IP: 3.236.116.27
Browser: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Ultimul update: 6 May 2004
Referrer:
© 2002 - 2004 Un produs Primaria municipiului Medgidia