Cautare:
 

Gel clear
Galerie Foto
Forum
E-mail
Medgidia Azi


E-mail @ eMedgidia.ro
Nume utilizator:

Parola :

Vreau si eu | Am uitat parola

Meniu

Pagina: Turism

   Muzeul de Arta “LUCIAN GRIGORESCU”

    A fost inaugurat in anul 1964 cu lucrari din creatia plastica romaneasca contemporana: pictura, sculptura, grafica, semnate de Lucian Grigorescu, Marius Bunescu, Ion Jalea si altii.
    In anul 1971 a fost reorganizat si structurat pe un motiv de inspiratie major in arta romaneasca - peisagistica dobrogeana, de un colectiv alcatuit din cei mai valorosi artisti plastici Ion Jalea, Spiru Chintila, Ion Pacea, Ion Bitan.
    Expozitia permanenta a muzeului gazduieste lucrari de arta clasica si moderna dar si lucrari ale clasicilor artei contemporane: Lucian Grigorescu, Nicolae Tonitza, Francisc Sirato, Stefan Dumitrescu, Iosif Iser .
     Din anul 1991, muzeul poarta numele marelui pictor medgidian Lucian Grigorescu apreciat ca cel mai latin dintre pictorii romani, creatorul unui pod intre civilizatia locului si cea a lumii intregi. Muzeul mai detine si o colectie de lucrari ceramice. In fiecare an la 1 februarie se organizeaza manifestari omagiale si expozitii ale cunoscutului artist.

BISERICA ORTODOXA "SF. Petru si Pavel"     Biserica este construita din caramida, in stil greco - roman si dateaza din anul 1890, avand ca ctitor pe preotul Cristache Georgescu, sub domnia regelui Carol I. Edificiul a fost ridicat prin contributia locuitorilor crestini si zidit pe ruinele unui castru roman.
 Castru roman - reprezinta locul unde romanii isi puneau la adapost munitiile si ranitii, de aceea s-a preferat probabil aceasta plasare. In sfantul altar al bisericii exista si astazi o pisanie pe care are inscris ur-matorul text: "In anul 1980, luna iulie 20, s-a pus temelia Bisericii Ortodoxe romane, in urbea Medgidia, cu patronul Sf. Petru si Pavel, sub domnia regelui Carol I.
Postat de Webmaster, Thursday 01.01.1970

« Inapoi
Link-uri
Loc pentru reclame.
Fiecare firma sau organizatie din Medgidia este invitata sa isi afiseze link-ul catre pagina web in aceasta sectiune, trimitand un e-mail la cu link-ul si un banner de dimenisune 90 x 45 pixeli sorin@emedgidia.ro

Link-uri
PSD Medgidia


Site-ul are Site Meter accesari
IP: 3.138.200.66
Browser: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)
Ultimul update: 6 May 2004
Referrer:
© 2002 - 2004 Un produs Primaria municipiului Medgidia